Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2012 18:50 - Какво се случи с нас през последните две години
Автор: saltriver Категория: Музика   
Прочетен: 6802 Коментари: 1 Гласове:
6



 От доста време не бяхме писали. Разбира се за всичко си има разумни причини. Реших да възобновя отново блога на бандата, за да излея всичките си мисли и естествено да се опитам да ви навия да дойдете на следващото ни участие. 
Тази година ще се навършат 7 години от основаването на групата, като за тези години свършихме много работа и успяхме да си извадим доста изводи. И въпреки всичко не се отказахме. 
След като през 2009 г. групата ни преживя доста сътресения, успяхме да се възстановим бързо. Но какво всъщност се случи:
Смилен реши, че музиката освен духовно удовлетворение, трябва да носи и материални облаги и тъй като качествените басисти трудно се намират, прие предложението на ПББ. Първоначално имахме идея да не ни напуска, но участията на ПББ бяха толкова чести, че на практика за SALTRIVER нямаше време.
Тошо реши, че приоритет е групата, която сам е създал - TortillaFlat, както и Mlyk!, с които участията ставаха все повече. 
С Емо проведохме сериозен разговор, за да се опитаме да наложим нова концепция на групата, която той не прие. 
Останахме само аз и Иван. След няколко опита с различни музиканти се намерихме с Иво Иванов. Оригиналният ни баранист, с който започнахме цялата тази история и който даде името на групата, се завърна отново при нас... И започнахме да творим. Така се родиха песните You and Alcohol и I Want To Be In A Car Crash With You. Първото парче и ди днес е в седмичната класация на Z-rock. Получи се яко и определени новите хора в групата доведоха и до малко по-различното ни звучене. Иван пък реши да посвири на китара. Да си призная, отива му. 
Направихме и доста клубни участия, но тъй като наблягаме предимно на авторска музика, ограничихме свиренията до веднъж месечно. Иска ни се да започнем турнета извън София, където много хора все още не знаят за нас. Но уви, кризата удари всичко. Клубовете започнаха да затварят врати, отвориха се нови, но финансовите условия станаха много несигурни и никога не е ясно дали ще можем да си покрием дори пътните. 
В момента творим и очакваме всяко предложение за свирене, на разумни условия.
Следващото ни участие е в петък 13-ти април - Рок театър (Зала фестивална), заедно с групата на бившия ни барабанист Tortilla Flat и JFL.
image


  Очакваме ви!
А междувременно продължаваме традицията да публикуваме парчетата си за безплатен download в официалния ни сайт: www.saltriverbg.com
 







Тагове:   рок,   музика,   rock,   Music,   alternative,   saltriver,


Гласувай:
6



1. gothic - Здравей!
09.04.2012 16:13
Радвам се да те видя отново!!!! А You and Alcohol е убийствена песен! Малко хора, които са я чули вярват, че това е песен на българска група. Успех!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: saltriver
Категория: Музика
Прочетен: 217549
Постинги: 149
Коментари: 722
Гласове: 9336
Архив