Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2012 10:34 - Red Hot Chili Peppers не харесаха нито една от 15-те БГ банди за съпорт в София?
Автор: saltriver Категория: Музика   
Прочетен: 2873 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 26.08.2012 10:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image 

Отново ударът върху българската музика дойде от средите на българския шоубизнес, прикрит зад името на едни от най-големите на световната сцена – Red Hot Chilli Peppers.

На 29. Май 2012 г. в медийното пространство се появи следната новина:

„Стана ясно, че една българска банда ще получи невероятния шанс да се качи на сцената на Red Hot Chili Peppers и да подгрява на това невероятно рок събитие у нас, което ще разтърси София на 1 септември, на стадион Георги Аспарухов.

Коя ще бъде тя, ще бъде определено лично от мениджмънта на RHCP, който ще имат специфични критерии при избора на най-подходящата група. Бандите, които искат да се качат на сцената на Red Hot и да забият собствените си парчета пред многохилядна публика, сега имат възможността да сбъднат тази своя мечта.“

Въпреки, че всяка една българска банда познава капаните на SME, няма начин да не си изпробваш шанса, включително и ние. И започна дългото чакане. Никой не потвърждава, че конкурс наистина има, месеците се нижат и даже започваме да забравяме. Концертът наближава и всички български музиканти очакват за пореден път всичко да се потули, все едно не го е имало…. И разбира се започваме да си даваме сметка, че новината от май месец е просто ПР кампания, за да си рекламираш безплатносъбитието.

На 21 август обаче всички медии гръмват с новината „Ред Хот не харесаха нито една от 15-те български банди“… Опс… Откъде накъде само 15. Та лично аз познавам поне 30 банди, които кандидатстваха. Сигурно е имало цедка от страна на СМЕ и в този случай смятам това за нормално. В крайна сметка не можем да очакваме мениджъра на Ред Хот да прослуша цялата българска сцена. Но самото заглавие удари шамар на всички ни… без обаче да е ясно кои са тези 15 банди. След многбройни запитвания и настоявания от страна на българската музикална общност кои банди са предложение на мениджъра на Ред Хот, накрая от СМЕ решават да дадат някакъв уклончив отговор:

„обявихме публичен конкурс, но не сме обявили публично групите, които кандидатстваха, защото това беше изискването към нас. а и не смятам за подходящо да обявим публично имена на колеги без тяхно съгласие. особено в този контекст.“

И тук всичко свършва. Надяваме се медиите в България да са достатъчно кадърни, за да се сетят да направят проучване. Все пак ще имат възможността да интервюират всички от Ред Хот. Нищо не им пречи да ги попитат дали изобщо знаят нещо за такъв конкурс, а едва ли е и проблем от щаба на Ред Хот да изпратят въпросния списък. Да не говорим, че музикант от родна БГ банда забелязал, че съобщението на сайта на А.А.А.К, че ще подгряват Ред Хот е излязло още на 25 юли, а при нас новината гръмна месец по-късно. Познавайки стила на работа на определени хора в музикалните среди, имам основанието да не вярвам на никое твърдение от медиите и да ви кажа не ми пука. Не съм градил големи илюзии, че ще свиря на този концерт – по тази причина съм си купил билет отдавна – но за обикновения слушател остава натрапчивото впечатление от прочетените материали във всички медии и с времето тези заглавия ще избледняват, но подсъзнателно той ще помни –„нито една българска банда не струва“.

И отново започва голямото копане да се доказваш. Вярно е, в България липсва конкурентна среда, стандартна ни е нисък, музикантите се опитват да градят кариера от нулата…

Истината боли, но аз държа да знам – това ли е истината?






Гласувай:
1


Вълнообразно


1. dzera - Много си прав. . . за съжаление. . . ...
26.08.2012 11:05
Много си прав... за съжаление... Тия от СМЕ, са пълно менте, пералня ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: saltriver
Категория: Музика
Прочетен: 217377
Постинги: 149
Коментари: 722
Гласове: 9336
Архив